Muziek

Voor iedereen is het anders, rouw. Iedereen uit het anders, ondergaat het anders. Levensliedzanger Frans Bauer maakte een lied voor zijn vader Chris. Hij schreef het nummer – De hemel heeft er een engel bij – op verzoek van zijn vader. En hij zong het tijdens de uitvaart vorige maand.

De ceremonie en begrafenis vonden plaats in het Noord-Brabantse dorp Fijnaart: de woonplaats van de familie Bauer. Tijdens de dienst in de katholieke kerk zette een door emoties overmande Frans Bauer het door hem zelf geschreven lied in.

De vijftienjarige Beth, die al zangles had sinds haar negende, wilde zeker wat doen toen haar moeder overleed. Ze was alleen heel bang dat ze op de begrafenis niet in staat zou zijn te zingen. In de uren voor het overlijden, vlak voor kerst, trok Beth zich terug op haar kamer en schreef ze een songtekst. Met haar mobieltje nam ze het lied op. Loepzuiver. Twee en een half uur later overleed haar moeder. De volgende morgen vertelde het jonge meisje aan haar vader over het lied dat ze geschreven had.

De uitvaartondernemer hoorde over Beths lied en kende iemand die er muziek onder kon zetten. Alles werd geregeld en tijdens de uitvaart was iedereen geraakt door het bijzondere nummer wat was ontstaan. Puur&Persoonlijk.

Natalie Overkamp

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *