Laura Maaskant over het leven met het NU

Vorig jaar publiceerde ze haar boek ‘Leef!’ In ‘Leef!’ vertelt Laura Maaskant hoe haar leven is veranderd na de diagnose.

leef

‘Meedeinen met de golven van verandering, en proberen me al die veranderingen eigen te maken.’ Dat is wat Laura Maaskant wil. Ze schreef het boek LEEF! over het krijgen van kanker, het ziek zijn, maar vooral ook over haar manier om ten volste te leven, ondanks, of juist dankzij, de omstandigheden. Levend in de wetenschap dat ze niet meer beter wordt. Haar toekomst is broos. ,,Maar ik heb nog heel veel momenten van voldoening,” zegt ze lachend. ,,Ik leef met het nu.”

Noodzaak

Het plan om een boek te publiceren ontstond in 2013. ,,Ik was nooit van plan een boek te schrijven. LEEF! is meer een noodzaak.” Laura is blij dat het boek een groot platform krijgt. ,,Hier wil ik heel graag al mijn energie in stoppen.” Het boek en de verhalen op haar blog laten zien hoe ze in het leven staat. ,,Als ik niet schrijf, filosofeer ik graag over het leven.” Laura woont in Amsterdam met viervoeter Tirza. Haar leven met deze hulphond is ook de raamvertelling van het boek. ,,Ze is mijn gezelschap. Haar naam betekent ook: zij die liefde en vreugde brengt.”

De prognose is onzeker, haar levensverwachting beperkt. Nogmaals loodzware behandelingen ondergaan wijst Laura af. Ze gaat voor kwaliteit van leven; niet met een bucket list, maar met haar vrienden en haar familie, en in haar werk. In ‘Leef!’ beschrijft Laura Maaskant niet alleen wat de ziekte haar heeft gekost, maar ook wat die haar heeft opgebracht: de mogelijkheid om te genieten van de tijd die haar nog rest, en elke dag intens te beleven.

Het leven gaat door en Laura schrijft met regelmaat een blog. Ze wil dit graag met de lezers van Puur&Persoonlijk delen.

Een interview met Laura staat in Puur&Persoonlijk 6, een blog in Puur&Persoonlijk 8

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *